Welcome!

The kernel problem with recent updates has been solved. Find the solution here

Important information
-- Required MX 15/16 Repository Changes
-- Information on torrent hosting changes
-- Information on MX15/16 GPG Keys
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities

News
-- Introducing our new Website
-- MX Linux on social media: here

Current releases
-- MX-18.3 Point Release release info here
-- Migration Information to MX-18 here
-- antiX-17.4.1 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

MX-14.1.1 "Symbiosis" bugfix/enhancements release

User avatar
Stevo
Developer
Posts: 20158
Joined: Fri Dec 15, 2006 8:07 pm

Re: MX-14.1.1 "Symbiosis" bugfix/enhancements release

#11

Post by Stevo » Wed Jun 18, 2014 8:55 am

Yes, we never could find the source code for the first metapackage installer, so Adrian wrote a new version from scratch.

User avatar
Eadwine Rose
Administrator
Posts: 9400
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: MX-14.1.1 "Symbiosis" bugfix/enhancements release

#12

Post by Eadwine Rose » Wed Jun 18, 2014 11:09 am

I must have missed this.. why is this called symbiosis? :)
MX-18.3_x64 May 26 2019 * 4.19.0-5-amd64 ext4 Xfce 4.12.3 * 8-core AMD Ryzen 7 2700
Asus TUF B450-Plus Gaming UEFI * Asus GTX 1050 Ti Nvidia 390.116 * 2x16Gb DDR4 2666 Kingston HyperX Predator
Samsung 860EVO * Samsung S24D330 & P2250 * HP Envy5030

User avatar
Jerry3904
Administrator
Posts: 25812
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: MX-14.1.1 "Symbiosis" bugfix/enhancements release

#13

Post by Jerry3904 » Wed Jun 18, 2014 11:11 am

Because 2 life forms cooperated for mutual benefit
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, SSD 120 GB, Data 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB
Personal: XPS 13, 4.18.0-19.3-liquorix, 4 GB

User avatar
Eadwine Rose
Administrator
Posts: 9400
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: MX-14.1.1 "Symbiosis" bugfix/enhancements release

#14

Post by Eadwine Rose » Wed Jun 18, 2014 1:01 pm

Ahhh.. so 14final should be called that as well :)
MX-18.3_x64 May 26 2019 * 4.19.0-5-amd64 ext4 Xfce 4.12.3 * 8-core AMD Ryzen 7 2700
Asus TUF B450-Plus Gaming UEFI * Asus GTX 1050 Ti Nvidia 390.116 * 2x16Gb DDR4 2666 Kingston HyperX Predator
Samsung 860EVO * Samsung S24D330 & P2250 * HP Envy5030

User avatar
Jerry3904
Administrator
Posts: 25812
Joined: Wed Jul 19, 2006 6:13 am

Re: MX-14.1.1 "Symbiosis" bugfix/enhancements release

#15

Post by Jerry3904 » Wed Jun 18, 2014 1:03 pm

It was
Production: 4.15.0-1-amd64, MX-17.1, AMD FX-4130 Quad-Core, GeForce GT 630/PCIe/SSE2, 8 GB, SSD 120 GB, Data 1TB
Testing: AAO 722: 4.15.0-1-386. MX-17.1, AMD C-60 APU, 4 GB
Personal: XPS 13, 4.18.0-19.3-liquorix, 4 GB

User avatar
Eadwine Rose
Administrator
Posts: 9400
Joined: Wed Jul 12, 2006 2:10 am

Re: MX-14.1.1 "Symbiosis" bugfix/enhancements release

#16

Post by Eadwine Rose » Wed Jun 18, 2014 2:58 pm

I am obviously blind :laugh:
MX-18.3_x64 May 26 2019 * 4.19.0-5-amd64 ext4 Xfce 4.12.3 * 8-core AMD Ryzen 7 2700
Asus TUF B450-Plus Gaming UEFI * Asus GTX 1050 Ti Nvidia 390.116 * 2x16Gb DDR4 2666 Kingston HyperX Predator
Samsung 860EVO * Samsung S24D330 & P2250 * HP Envy5030

User avatar
arjaybe
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 1722
Joined: Wed Jul 12, 2006 6:51 pm

Re: MX-14.1.1 "Symbiosis" bugfix/enhancements release

#17

Post by arjaybe » Wed Jun 18, 2014 3:21 pm

Maybe you're distracted by the World Cup. Go Orange!
Intel Celeron 1007U with integrated HD Graphics 2500, 4GB RAM

A thug state led by an overweening twat.

Green Comet

User avatar
rokytnji.1
Global Moderator
Posts: 899
Joined: Sun Apr 13, 2014 9:06 pm

Re: MX-14.1.1 "Symbiosis" bugfix/enhancements release

#18

Post by rokytnji.1 » Wed Jun 18, 2014 3:24 pm

Copy of my post at AntiX Forums @ freeforums.org.

My post is on A Compaq CQ 57 Laptop. Hence why I did not use HP cheat code even though inxi says Hewlitt Packard.

Code: Select all

demo@mx1:~
$ inxi -Fxz
System:    Host: mx1 Kernel: 3.12-0.bpo.1-686-pae i686 (32 bit gcc: 4.6.3)
           Desktop: Xfce 4.10.2 (Gtk 2.24.10)
           Distro: MX-14.1.1 Symbiosis 18 June 2014
Machine:   System: Hewlett-Packard product: Presario CQ57 Notebook PC v: 068C110003204910000620100
           Mobo: Hewlett-Packard model: 3577 v: 24.48
           Bios: Hewlett-Packard v: F.42 date: 11/07/2011
CPU:       Dual core AMD C-50 (-MCP-) cache: 1024 KB
           flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 sse4a ssse3 svm) bmips: 3991
           Clock Speeds: 1: 800 MHz 2: 800 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD] ATI Wrestler [Radeon HD 6250]
           bus-ID: 00:01.0
           Display Server: X.Org 1.12.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1366x768@60.0hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on AMD PALM
           GLX Version: 2.1 Mesa 8.0.5 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Advanced Micro Devices [AMD] ATI SBx00 Azalia (Intel HDA)
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:14.2
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.12-0.bpo.1-686-pae
Network:   Card-1: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: 2000 bus-ID: 06:00.0
           IF: eth0 state: down mac: <filter>
           Card-2: Ralink RT5390 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe
           driver: rt2800pci v: 2.3.0 bus-ID: 07:00.0
           IF: wlan0 state: up mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 252.1GB (0.3% used)
           ID-1: /dev/sda model: WDC_WD2500BEVT size: 250.1GB
           ID-2: USB /dev/sdb model: U3_Cruzer_Micro size: 2.1GB
Partition: ID-1: / size: 1.3G used: 3.4M (1%) fs: rootfs dev: N/A
Sensors:   System Temperatures: cpu: 51.0C mobo: N/A gpu: 51.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 119 Uptime: 2 min Memory: 137.6/1622.5MB
           Init: SysVinit runlevel: 5 Gcc sys: 4.7.2
           Client: Shell (bash 4.2.371) inxi: 2.1.28 
I've been running Slack0 5.7 .exe inside of Windows 7 inside this Laptop. I noticed the HP F key boot cheat code but did not use it. Wifi, Tap to click, Youtube, sound all work OK. I had this laptop set up this way with Puppy because I have 4 primary partitions that came with it.

So before I figured out how to turn one into a logical partition and shrink and keep Windows 7 booting which is what I have now.
I intalled Puppy inside of Windows instead.


What is the HP F boot cheat code for. I don't think I'll need it but I thought I would ask before I run the installer. Grub install will be going to the MBR of /dev/sda. Funny part is and it is hard to explain. The Puppy install installs a grub boot loader that picks up
Windows and Puppy.

Here is the weird part. Since Puppy is installed as a program file. When one uninstalls it via Add/Remove programs in Windows 7.
Grub gets uninstalled with it. So kinda another experiment for me. I figure grub is not on MBR of drive (I am guessing with fingers crossed) So when I install MX14. I am hoping I will on my Mepis grub screen. Mepis, then Windows.

If I pick Windows. Then The Puppy Grub screen kicks in. At least that is what I hope. If not. Oh well. No biggy. I use this laptop mostly for tuning motorcyles and such. So, my only question. What is HP cheat do?
I can deal with the rest.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
rokytnji.1
Global Moderator
Posts: 899
Joined: Sun Apr 13, 2014 9:06 pm

Re: MX-14.1.1 "Symbiosis" bugfix/enhancements release

#19

Post by rokytnji.1 » Wed Jun 18, 2014 3:28 pm

Got my answer from the source.

http://antix.freeforums.org/post36095.html#p36095

Now for a reboot. Use the HP cheat code and install.

Edit: I was right (lucky me). It's a triple booter now. Looks like the Puppy Grub boot loader modified Windows boot loader so Now I can boot Windows 7, Slack0 5.7, and MX-14 from MX-14 grub 2 menu.

I just pick Windows on /dev/sda1 and that throws me to the Puppy/Windows boot screen to pick from there.

Side note. I had a error 111 smart drive fail warning right after saying everything was ready to install. Asking me if I wanted to abort.
So I aborted and started over from scratch again.
So I reformatted again manually and still recieved that warning.
/ is 10gig ext4, /home is 80 gig ext4, /swap is 4 gig.
I said to heck with it and installed any ways. If this hard drive is failing.
Well. i guess I'll buy a SSD and start over. Just thought I'd mention the warning.
In case it comes up in some body elses install procedure.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
james c
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 75
Joined: Thu Jan 23, 2014 3:48 pm

Re: MX-14.1.1 "Symbiosis" bugfix/enhancements release

#20

Post by james c » Wed Jun 18, 2014 5:35 pm

Dug my trusty old Athlon XP box (Mepis 11) off the shelf. MX-14.1.1 PAE booted fine.

Code: Select all

demo@mx1:~
$ inxi -F
System:    Host: mx1 Kernel: 3.12-0.bpo.1-686-pae i686 (32 bit) 
           Desktop: Xfce 4.10.2 Distro: MX-14.1.1 Symbiosis 18 June 2014 
Machine:   System: Compaq Presario 061 product: DK214A-ABA S4020WM NA210 v: 0n31411RE101SALSA10
           Mobo: N/A model: KM266-8235
           Bios: Phoenix v: AM37312 date: 03/17/2003
CPU:       Single core AMD Athlon XP 2400+ (-UP-) cache: 256 KB
           clocked at 1998 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA NV18 [GeForce4 MX 440 AGP 8x]
           Display Server: X.Org 1.12.4 drivers: nouveau (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1024x768@85.0hz
           GLX Renderer: Mesa DRI nv18 x86/MMX+/3DNow!+/SSE
           GLX Version: 1.2 Mesa 8.0.5
Audio:     Card VIA VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller 
           driver: snd_via82xx 
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.12-0.bpo.1-686-pae
Network:   Card: Realtek RTL-8139/8139C/8139C+ driver: 8139too
           IF: eth0 state: unknown speed: 100 Mbps duplex: full 
           mac: 00:40:ca:5a:1c:14
Drives:    HDD Total Size: 80.0GB (1.5% used)
           ID-1: /dev/sda model: ST380215A size: 80.0GB
Partition: ID-1: / size: 793M used: 36M (5%) fs: rootfs dev: N/A 
           ID-2: swap-1 size: 1.26GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda6 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 40.0C mobo: N/A 
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A 
Info:      Processes: 103 Uptime: 7 min Memory: 182.2/1008.2MB 
           Client: Shell (bash) inxi: 2.1.28 

Code: Select all

$ free
             total       used       free     shared    buffers     cached
Mem:       1032408     751684     280724          0      94980     466712
-/+ buffers/cache:     189992     842416
Swap:      1228936          0    1228936

Post Reply

Return to “Older Versions”