Welcome!

The kernel problem with recent updates has been solved. Find the solution here

Important information
-- Required MX 15/16 Repository Changes
-- Information on torrent hosting changes
-- Information on MX15/16 GPG Keys
-- Spectre and Meltdown vulnerabilities

News
-- Introducing our new Website
-- MX Linux on social media: here

Current releases
-- MX-18.3 Point Release release info here
-- Migration Information to MX-18 here
-- antiX-17.4.1 release info here

New users
-- Please read this first, and don't forget to add system and hardware information to posts!
-- Here are the Forum Rules

New Partision won't mount [SOLVED]

Help for Current Versions of MX
Post Reply
User avatar
MrCast
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 15
Joined: Sat Aug 24, 2019 6:30 am

New Partision won't mount [SOLVED]

#1

Post by MrCast » Sat Aug 24, 2019 12:21 pm

After creating a new partition, I then found the mount command, but it is greyed out.
What setting did I fail to make while creating the partition?
Last edited by MrCast on Sat Aug 24, 2019 3:30 pm, edited 1 time in total.

User avatar
jackdanielsesq
Forum Regular
Forum Regular
Posts: 173
Joined: Sun Apr 21, 2019 9:02 am

Re: New Partision won't mount

#2

Post by jackdanielsesq » Sat Aug 24, 2019 12:43 pm

In GParted, hit the "Apply" command
Jack
MrCast wrote:
Sat Aug 24, 2019 12:21 pm
After creating a new partition, I then found the mount command, but it is greyed out.
What setting did I fail to make while creating the partition?

User avatar
fehlix
Developer
Posts: 4930
Joined: Wed Apr 11, 2018 5:09 pm

Re: New Partision won't mount

#3

Post by fehlix » Sat Aug 24, 2019 1:23 pm

MrCast wrote:
Sat Aug 24, 2019 12:21 pm
After creating a new partition
How did you do that and what filesystem you have formated the partition to?
The partition shall be visible in Thunar filemanager ready to mount.
Note: Gparted's "mount" is intentionally disabled :footinmouth:
:puppy:
Gigabyte Z77M-D3H, Intel Xeon E3-1240 V2 (Quad core), 32GB RAM,
GeForce GTX 770, Samsung SSD 850 EVO 500GB, Seagate Barracuda 4TB

User avatar
MrCast
Forum Novice
Forum  Novice
Posts: 15
Joined: Sat Aug 24, 2019 6:30 am

Re: New Partision won't mount

#4

Post by MrCast » Sat Aug 24, 2019 3:30 pm

Thanks guys!
Apparently, new partitions can't be mounted as long as GParted is still open. Once I closed it, all was good.

User avatar
fehlix
Developer
Posts: 4930
Joined: Wed Apr 11, 2018 5:09 pm

Re: New Partision won't mount

#5

Post by fehlix » Sat Aug 24, 2019 3:41 pm

MrCast wrote:
Sat Aug 24, 2019 3:30 pm
Thanks guys!
Apparently, new partitions can't be mounted as long as GParted is still open. Once I closed it, all was good.
Yes, Gparted will block all mount attempts including it's own. That's probably a specialty of Debian's Gparted.
Gigabyte Z77M-D3H, Intel Xeon E3-1240 V2 (Quad core), 32GB RAM,
GeForce GTX 770, Samsung SSD 850 EVO 500GB, Seagate Barracuda 4TB

Post Reply

Return to “MX Help”